Menu

VSB Generalforsamling - Kort resumé

image
VSB
28. februar 2019 kl. 21:23

Formand Lene Laungaard blev genvalgt, det samme med Kenneth Reeh og Casper Simonsen.

Frederik Jegind Christensen og Susanne G. Bøttcher er udtrådt af bestyrelsen.

Nyvalgt til bestyrelsen er Jens Bertelsen (far fra årg 2007 drenge) - stort velkommen!

Yderligere en plads i bestyrelsen er ledig og bestyrelsen har mandat til at besætte denne post i løbet af året. Det samme gælder for suppleanter.

Formandens beretning, præsentation og referat i sin helhed er udsendt til alle medlemmer pr email. Hvis du mangler at modtage det, så kan du kontakte vsb@vsb-fodbold.dk

 

Et kort uddrag af beretningen:

I år i VSB har vi lavet alt det sædvanlige - fået hyret nye trænere (ialt har vi 85 trænere nu), spillet kampe og organiseret træninger, afholdt indendørs stævne, Bakken stævne og VSB dags stævne. Vi har fået 3 Sjællands mestre, nogle er rykket op, feks u19dr, 2005dr og 2006dr. Vi har afholdt specifik træninger, inspirations træninger, uddannelsestræninger og coaching forløb.

Så hvad mere skal der ske i klubben: vi skal hele tiden tage små skridt på at forbedre fodbolden - både oplevelserne og kvaliteten - både fagligheden og det sjove.

DBU Sjællands formand, Jacob Koed, fremhævede 2 emner i sin tale ved DBU Sjællands repræsentantskabsmøde som vækkede stor genklang hos mig: respekten for hinanden og frivilligheden. Til det første fremhævede han vigtigheden af respekten for, hvad vi hver især brænder for. Nogen for senior, nogen for rollingerne, nogen for fodboldfitness damerne, nogen for talenterne, nogen for alle dem der bare gerne vil blive dygtigere til og have det sjovt med at spille fodbold.

Jeg brænder for helheden i klubben, forsøger at balancere at der er noget for alle, at vi bruger penge på alle, at alle får gode forhold, fornuftig betaling til trænerne og gode muligheder.
Jeg er sådan en der holder af alle de mennesker jeg arbejder med og jeg kunne godt tænke mig for 2019 at vi giver os lidt mere tid til vores relationer i klubben, så det bliver endnu mere vedkommende. Vi er en del af noget større, det er det fodbold kan. Og vi skal give os tid til at interessere os for hinandens indsats og tilhørsforhold i VSB. Nogen gange går tingene så stærkt, at man først når at opdage, hvor glad man var for en relation eller en periode, når den er ophørt, en træner der rykker, en spiller der stopper, etc. Lad os sammen sætte tiden lidt i stå og værdsætte det vi har, lige nu, i VSB.

Mht frivilligheden nævnte Jacob Koed:
”Vi må erkende at frivilligheden er under pres. Under pres i den forstand, at vi er nødt til at tilpasse os det samfund vi lever i. Det nytter ikke at bevare en romantisk forestilling om, at vi kan finde ”de rette frivillige” – altså de hardcore frivillige, der bruger alle deres ledige og vågne timer i klubben. Dem for hvem ingen opgave er for lille eller for stor. Vi bliver nødt til at acceptere en samfundsudvikling, hvor vi er flere frivillige, men hvor vi hver især bruger mindre tid i klubben, hvor vi er mere selektive i forhold til opgaver og hvor profilerne og motivationen for at blive frivillige også er i skred.”

Frivilligheden i VSB går egentlig meget godt i forhold til de holdnære opgaver, hvor folk løfter noget tæt på deres eget barn eller egen fodbold. Men det er vanskeligere med det tværgående. Jeg er ikke den, der kommer til at gennemtvinge at en masse løftes frivilligt. Jeg vil hellere lægge så mange opgaver som muligt ud til vores unge mennesker, så de semi-frivilligt kan tjene på at løfte opgaverne, og kræver det på sigt, at vi skal hæve kontingenterne, så er det, hvad der må ske. Det er den retning, jeg fortsætter, da det er hvad VSBs medlemmer foretrækker pga folks manglende tid.
Men jeg må dog stadig fremhæve, at der er opgaver, der kræver, at vi forældre/spillere/trænere træder til med timer. Så vær frisk på det!!

 

Et par specifikke detaljer:

• I 2018 har vi været 1075 medlemmer i VSB - stort set uændret fra  2017.

• VSB havde 3 sjællandsmestre i 2018: 2001 piger, 2004 piger og 2004 drenge

• Pigerne fortsætter med at strømme til, i år startede vi for første gang nogensinde flere piger op end drenge på vores yngste årgang (2014) - det er aldrig sket før. Vi sikrer en god træning ved at have mange dygtige pige ungtrænere på og hurtigt få fundet et par forældre som er med på sidelinien som holdledere.

• 170 var på fodboldskole og 60 på camp i uge 26, 2018. Kæmpe tak til Ketil som igen i 2018 stod for afviklingen i ugen - i 2019 skal vi finde en ny tovholder. Der var i samarbejde med NF ACADEMY også en fodboldskole i efterårsferien.

• Niels Lorentzen modtog DBU Sjællands Æres Emblem for 50 års jubilæum i VSB – 25 år som HR Senior 1 holdleder

 

Økonomi

Regnskabet viser et overskud på 382,000 kr – bla. fordi vi har fået tilført en gave på 135.000kr fra VSBs Venners afslutningsregnskab. Resten skyldes fortsat medlemstilgang og omkostningsstyring. Faktisk er lønninger til unge trænere og ungtrænere forhøjet, og det slår igennem i 2019 fuldt ud. Fokus for 2019 er fortsat at udbygge en fremtidssikret drift af klubben, og derfor har vi pr 1. april ansat Thomas Bork Nørgaard som bla. også skal hjælpe med administration og koordination. Det havde vi allerede lagt op til i budget for 2018, men efter at have været gennem flere kandidater i løbet af året, som af forskellige årsager ikke blev til noget, er vi kommet et skridt videre med ansættelsen af Thomas som første step. For 2019 vil VSB anvende noget af egenkapitalen til bl.a. at styrke det sportslige, så i 2019 planlægges med et underskud.


VSB klubhus og cafe
Dan & Dorthe har i 2018 oplevet vigende støtte til spisning i klubhuset – alle siger, det er super dejligt med muligheden, men for få benytter det. De har derfor opsagt deres forpagtning pr 31.12.2018 - en kæmpe stor tak til Dan & Dorthe for deres indsats, som har været løftet af et stort VSB hjerte.
Fremover må klubben drive klubhuset selv, og vi er i gang med at finde ud af, hvordan det kan organiseres. Sikkert bliver det, at al mad fremover skal bestilles udefra. Vi håber, at der kan opstilles kaffe, slik og sodavands automater med mobilepay betaling. Og så skal vi finde et setup, så klubhuset kan være mere åbent, så man bare kan sætte sig derind og hygge. Men vi skal selvfølgelig finde en model der ikke belaster klubbudgettet alt for meget.

 **********

Stor tak til medlemmerne der kiggede forbi på aftenen til generalforsamlingen. Det er super vigtigt for at bevare medlemsdemokratiet i klubben og det er dejligt at have lejlighed til at snakke med så mange.

Næste år bliver det Tirsdag d. 25 februar 2020 kl 19.30 - sæt kryds i kalenderen allerede nu.

Med Sportslige Hilsner

Bestyrelsen

Lene Laungaard

Formand

Virum-Sorgenfri Boldklub

Klubnyt 13. juli kl. 18:20
VSB dag den 31 august Vi glæder os til at se jer til VSB dag den 31 august
Klubnyt
09. april kl. 12:45 Klargøring af VSB lørdag den 13. april
Klubnyt
05. april kl. 15:40 Caféen åbner den 9 april
Klubnyt
21. marts kl. 16:42 VSB har indgået samarbejde med OK tank
Klubnyt
29. november kl. 15:33 Mød VSB`s nye senior 1 træner, Thomas Asacanius
Luk