Menu

Vedr. DGO artikel om VSB fra 5. marts

image
VSB
07. marts 2018 kl. 09:11

DGO har mandag 5/3 udgivet en artikel om VSB - desværre rummer artiklen nogen fejl. Derfor får I her et par kommentarer til DGOs artikel:

DGO skriver, at VSB har økonomi til at etablere endnu en kunstbane. Det er desværre ikke korrekt, da en kunstbane løber op i 4-5 mio kr, så det overstiger langt, hvad VSB har midler til. VSB har brugt de sidste par år på styrkelse internt og sammenhæng i økonomien, og VSB skal nu bruge den styrke og alle resourcer på at levere endnu bedre fodboldtræning samt sikre den fremtidige drift af klubben.

Ønsket om en kunstbane mere er til gengæld meget korrekt. VSB har i høj grad brug for mere banekapacitet. I vinterhalvåret går VSB fra 6 baner til 1 kunstbane, som også deles med B82, og banen anvendes også af skolerne. Faktisk blev kapacitetsgrænsen overskredet for længe siden, da klubben var halv størrelse. Om vinteren træner holdene derfor på alt alt for lidt plads.

Vi vil rigtig gerne, og kan sagtens, bidrage til kommunens ønske om at blive visions kommune på idrætsområdet, hvor flere skal dyrke idræt, DIFs strategi om “Bevæg dig for livet” og DBU’s strategi om en 33% stigning i antal fodboldspillere i 2025 - men så er der brug for mere kunstbane kapacitet. Derfor arbejder vi på at bygge forståelse for og opbakning til, at kunstbane kapaciteten i Virum skal udvides.
Idrætsfaciliteter i Lyngby Taarbæk bliver heldigvis bygget af kommunen ligesom eg. Lyngby Idrætsby. Lyngby, Brede og Taarbæk har med ca samme medlemstal allerede 3 kunst baner til rådighed, og generelt har klubber af VSBs størrelse i andre kommuner langt bedre kunstkapacitet til rådighed. Vi mener derfor, at det må være nu, at kommunen må tilgodese sporten i Virum og Sorgenfri med bedre faciliteter.

Mht vores fravalg af Lyngby som TOP center, fik DGO lavet en lidt uheldig vinkling af historien, som ikke er i VSBs ånd. Vi har stor forståelse for de vanskelige vilkår, LBK har haft i den senere tid og håber, de genvinder deres styrke til gavn for fodbolden i kommunen. DGO skriver om manglende besøg fra superliga spillere, men det har slet ikke været en del af vores aftale med LBK. Men når det er sagt, så tror vi, at i den kommende tid vil LBK fortsat have mere end travlt på de indre linier, og det medvirkede også i efteråret til vores valg af FCNs TOP center, som den bedste løsning for VSBs spillere. DGO fik skrevet, at spillerne er til prøvetræning, som om de skulle skifte klub til FCN - det er ikke tilfældet - prøvetræningen er alene for at blive optaget i en ugentlig træning i TOP centeret. Vores primære fokus er altid at sikre de bedste muligheder for VSBs spillere, og vi samarbejder med flere klubber på forskellige områder. VSBs talenter kan altid frit vælge, hvilken elite klub de skifter til, men de fleste bliver heldigvis i VSB i lang tid, fordi vi sagtens kan udvikle dygtige spillere lokalt, så de kan blive ældre, inden de bliver headhuntet af mange forskellige klubber.

Vi vil fortsat være i dialog med LBK om mulige samarbejder, da LBK selvfølgelig er en naturlig samarbejdspartner for VSB, hvis betingelserne er gunstige for begge.

 

Klubnyt 18. september kl. 11:42
Veteranernes teambuilding 2005-2024
Klubnyt
28. august kl. 09:30 Kvinde senior søger målmand
Klubnyt
11. august kl. 15:42 Sæsonstart for Virum-sorgenfri herresenior
Klubnyt
13. juli kl. 18:20 VSB dag den 31 august
Klubnyt
23. juni kl. 17:16 Old Girls Sjællandsmester 2024
Luk