Menu

Målmandstræner og 2008.1dr træner Andreas Melbye - interview

image
VSB
29. januar 2021 kl. 11:47

Jeg hedder Andreas   og er 19 år gammel. Jeg har spillet fodbold i VSB i snart 15 år, og har altså været i klubben fra jeg var omkring 5 år gammel. Når jeg ikke træner og spiller fodbold, går jeg i 3.g på Nærum Gymnasium.

I mange har jeg været målmand, og jeg er enormt glad for at kunne dele ud af min viden til de mange nye målmænd vi har i klubben.

Trænergerningen startede for 5 år siden som assistent til målmandstræningen, hvor vi i målmandstrænerteamet siden har udviklet os til selv at stå for at træne vores dygtige unge målmænd i klubben. Til målmandstræning i dag træner jeg både drenge og piger i alle aldre.

I sommeren 2018 blev jeg træner for årgang 2013 og derefter videre til at træne 2008 drenge, hvilket jeg er utrolig glad for. Det bliver spændende at føre dem til 11-mands i dette forår.

Udover de ugentlige trænergerninger har jeg været træner på både fodboldskole og VSB’s egen camp tre gange.

De bedste oplevelser som træner kommer, når man kan mærke på spillerne, at de udvikler sig fra uge til uge. Det gælder uanset om det er målmændene eller 2008-spillerne.

Det har været en god oplevelse at være med til at udbrede målmandsposten til flere og flere spillere i VSB, ligesom vi også har fået bygget nogle gode rammer op, også for vores unge, dygtige pigemålmænd, der kommer flere og flere af.

Målmandspositionen er en unik position på banen. Man er helt alene om at redde holdet, og der er kort vej fra helt til skurk. En god målmand er kendetegnet ved en enorm tro på egne evner, der kan smitte af på forsvaret og resten af holdet. En vigtigt overblik er også centralt for en målmand. Selvom man kommer langt med selvtillid og overblik er mod i særdeleshed også en vigtig evne. Man skal have mod til at gå ud i bolden uden for feltet, gribe bolden i feltet og kaste sig ned i en angribers fødder. 

Når man skal træne dette, er det vigtigt at få målmændene til at tro på sig selv. Selvtillid er vigtigt, så rosende ord er en stor del af målmandstrænergerningen, ligesom det også er enormt vigtigt at træne modet. Selvom det er svært, forsøger vi ved at gøre målmandstræningen så kamplignende som muligt ved blandt andet selv at lege angriber, så målmændene øver at angribe nogen, der har en anden størrelse end dem selv. 

Til en god målmandstræning hører selvfølgelig også leg, sjov og konkurrencer, der gør det sjovt at stå på mål

Gode oplevelser har jeg også haft på diverse fodboldskoler, hvor det altid er en fornøjelse at træne glade børn i en hel uge i sommerferien.

Trænerteam fodboldskole 2018

For mig er det allervigtigste at alle spillere er glade, både før, under og efter træningen eller kampen.

I VSB er det, det absolut vigtigste at det er sjovt at spille fodbold. De bedste træninger opnås, når alle er glade for at være til stede. Det gælder uanset om det er målmandstræning eller almindelig holdtræning.

Også til kampe er det vigtigt at have det sjovt. Men det er bestemt også vigtigt aldrig at give op. De bedste kampe er dem, hvor hele holdet kæmper lige til det sidste. Uanset kampens resultat.

VSB er min barndomsklub og en klub jeg har været i, i snart 15 år. De venskaber og bekendtskaber man får på tværs af alder, er unikt. Jeg brænder for at give oplevelsen af klubben videre til andre.

Klubnyt 13. juli kl. 18:20
VSB dag den 31 august Vi glæder os til at se jer til VSB dag den 31 august
Klubnyt
09. april kl. 12:45 Klargøring af VSB lørdag den 13. april
Klubnyt
05. april kl. 15:40 Caféen åbner den 9 april
Klubnyt
21. marts kl. 16:42 VSB har indgået samarbejde med OK tank
Klubnyt
29. november kl. 15:33 Mød VSB`s nye senior 1 træner, Thomas Asacanius
Luk