Menu

30-års jubilæumsinterview med Niels Lorentzen

image
Mads Kornbech Enghoff
10. september 2024 kl. 14:43

Interview med Niels Lorentzen – 30 år som holdleder

Niels Lorentzen kan på lørdag fejre 30 år som holdleder for VSBs førstehold. Derfor har vi haft en snak om hans tid i VSB. 

Hvad er din rolle i klubben, og hvad laver du i din daglige gang?

Niels: Jeg er holdleder for vores seniorhold og har været det i 30 år nu. Det startede, da den gamle holdleder spurgte mig om hjælp, og jeg selvfølgelig sagde ja. Siden har jeg hængt ved. Men jeg har også været involveret i meget andet; jeg var med til at genoprette vores støtteforening, VSB-venner, jeg har også haft forskellige bestyrelsesposter gennem tiden, og til sidst også været ungdomsleder. Jeg begyndte i klubben som spiller i sommeren 1968, da jeg var bare syv år gammel, så jeg har været her hele livet. 

Hvordan fungerer samarbejdet mellem dig og trænerteamet?

Niels: Jeg holder mig ude af det taktiske – det er trænerens ansvar. Men jeg styrer omklædningsrummet ret firkantet. Jeg sørger for, at spillerne har det godt og gider at være der. Når de træder ud på banen, er de trænerens ansvar. Jeg har arbejdet med mange forskellige trænere gennem årene, og jeg vil sige, at det er fedt at kunne se tilbage på, at vi stadig den dag i dag er venner. 

Hvad driver dig til at blive ved så længe? Hvad er det, du godt kan lide ved dit arbejde i klubben?

Niels: Det handler om samarbejdet – både med spillerne og trænerne. Det er sjovt at bruge en hel uge på at bygge op til en kamp, og så se, når det giver pote. Fodboldspillet er jo det samme: træne, spille og vinde, men også at have det sjovt. Vi er trods alt en amatørklub, så det gode humør og glæden ved spillet er, hvad der driver os. Og det er fedt at kunne bidrage til en klub, man har været i hele sit liv. Derudover er det også sjovt, når jeg har børn af nogle af de spillere, jeg engang var holdleder for. Jeg driller tit Jakob Amstrup med, at hans far (Mikkel Amstrup) var bedre end ham, sagt med et glimt i øjet.

Har dit arbejde, og din tilgang ændret sig de sidste 30 år?

Niels: For mig er der ingen forskel. Mit arbejde er præcis det samme som dengang. Jeg bruger lige så mange timer nu, som jeg gjorde, da vi var i Danmarksserien – det er nok omkring 15-18 timer om ugen. Folk ser måske ikke de off days, hvor jeg lægger mine timer for at få det hele til at spille, men det er det, der skal til, hvis det hele skal fungere.

Hvordan ser du på fremtiden for klubben?

Niels: Jeg synes fremtiden ser lys ud. Vi har en god seniorafdeling og en stærk U19-afdeling lige nu, så vi har masser af muligheder. Det handler om, at dem, der bestemmer, skal tage fat og investere i det. Vi er en breddeklub, men der er også plads til elite, og det skal vi turde satse på. Det vigtigste er, at vi giver vores medlemmer en god oplevelse, og det kræver, at vi har fokus på kvaliteten – ikke bare kvantiteten. Vi skal passe på, at vi ikke bliver for mange, så træningen bliver useriøs. Det er vigtigt, at vi investerer i de muligheder, vi har nu, især med vores senior- og U19-afdelinger. Vi skal være modige nok til at gå all in og sikre, at alle vores spillere, både gamle og nye, får en god oplevelse. Det er vigtigt at finde balancen mellem at tage imod nye medlemmer og sørge for, at de spillere, vi allerede har, fortsat trives og udvikler sig.

Er der personer du har arbejdet sammen med, som du gerne vil takke?

Niels: Først og fremmest er det vigtigt for mig at sige, at fodbold er en holdsport, og at alle skal samarbejde for at bygge noget godt op. Jeg vil dog gerne rose samarbejdet med Kenneth Reeh. Vi har altid kunnet tale om tingene, selvom vi ikke altid er enige. Vi bliver aldrig uvenner og kan altid finde frem til en løsning eller lægge låg på en sag. Det er så vigtigt at kunne kommunikere, selvom man er uenig – og det vil jeg gerne rose Kenneth for.

Der er ingen tvivl om, at der har været situationer, hvor jeg ikke altid har været tilfreds, men vi har været gode til at tage tingene op på en god og ordentlig måde. Jeg husker særligt en situation for omkring et år siden, som berørte mig meget. Selvom jeg gerne havde set den håndteret anderledes, er jeg glad for, at vi fandt en løsning, og at jeg nu er tilbage, hvor jeg hører til.

Jeg vil også gerne takke alle de dygtige trænere, jeg har arbejdet sammen med. Særligt Hasse Kuhn, som jeg arbejdede sammen med over to omgange i 6-7 år, har jeg altid haft stor respekt for og nydt samarbejdet med. Samarbejdet med André Mytysia betød også meget for mig, og jeg er glad for, at vi har kunnet holde kontakten og nu er personlige venner.

Derudover vil jeg gerne rose det trænerteam, vi har lige nu. At en træner som Thomas er blevet ansat i VSB, er ekstremt positivt og et sundhedstegn. Sammen med assistenttræner Henning udgør de et enormt stærkt team, som har 'hele pakken'. Derfor tror jeg også på, at fremtiden er lys.

Fra hele VSB skal der lyde en stor tak for alle de frivillige timer!

Niels Lorentzens 30 år som holdleder fejres på lørdag af seniorspillerne og trænerstab.

 

Klubnyt 18. september kl. 11:42
Veteranernes teambuilding 2005-2024
Klubnyt
28. august kl. 09:30 Kvinde senior søger målmand
Klubnyt
11. august kl. 15:42 Sæsonstart for Virum-sorgenfri herresenior
Klubnyt
13. juli kl. 18:20 VSB dag den 31 august
Klubnyt
23. juni kl. 17:16 Old Girls Sjællandsmester 2024
Luk